Hem » Om oss

Hos Optimal Service är din fastighet i goda händer

Vårt namn Optimal Service säger allt om vad vi är, nämligen specialister på att leverera optimerade servicelösningar för din fastighet.

Vi tar oss an allt inom kommersiella fastigheter, köpcentrum och gallerior, bostadsrättföreningar, restauranger, kontor- och industrifastigheter och tillhandahåller hela spektrat av tjänster som har med skötsel, drift, teknisk- och ekonomisk förvaltning att göra. Det gör oss till en trygg och bra partner, men det gör oss knappast unika. Vårt sätt att särskilja oss har snarare med relationer att göra. Vi kallar detta relationsförvaltning – i alla led. För vi vet att när människorna i din fastighet mår bra och är nöjda, då mår också din fastighet bra och det tjänar alla inblandade på.

Här är vi verksamma

Vi är verksamma från Strömstad i norr till Malmö i syd med lokal närvaro.

Lugn, vi tar bollen!

I våra händer får din fastighet all den omsorg som behövs för att skapa långsiktigt värde, både affärsmässigt och relationsmässigt. Och vårt sätt att ständigt tänka flera steg i förväg och att alltid proaktivt försöka lösa problem innan de uppstår, gynnar både dina affärer, dina relationer och gör ditt liv så oerhört mycket enklare.

Den orangea tråden – relationsförvaltning
Genom ett genuint och personligt engagemang gör vi våra uppdragsgivares kunder och hyresgäster nöjda, bygger långsiktiga relationer och överträffar förväntningar varje dag. En hyresgäst som trivs stannar kvar. Det höjer fasighetens anseende och värde – och i slutändan gör våra uppdragsgivare bättre affärer. VAD vi levererar är viktigt, men det viktigaste är HUR vi gör det. Vårt ledord Relationsförvaltning löper som en orange tråd genom hela vår verksamhet. Som kund till oss kommer du märka att det gör skillnad – även på sista raden.

I teknisk framkant

Trots att våra mjuka värden genomsyrar allt vi gör ser vi till att alltid ligga i teknisk framkant. Vi minimerar fastigheters driftsnetto och skapar större lönsamhet för våra uppdragsgivare. Till vår hjälp har vi smarta digitala verktyg som WSP:s förvaltningssystem DeDU och effektiviseringsprogrammet Mestro för maximerad driftoptimering. Det slimmar våra processer, ger oss precision i arbetsflödet och exakt kostnadskontroll i projekten – samtidigt kan du som kund känna stor trygghet i att vi alltid håller vad vi lovar. Föredrar du att arbeta med andra tekniska lösningar? Inga problem, vi är kompatibla med samtliga tekniska system på marknaden. Vår ambition är att ständigt säkerställa en leverans i världsklass.

Decennier av fastighetskunskap

Optimal Service grundades 2005 utav Henrik Siösteen och Peder Forssbaeck som båda fortfarande är verksamma inom bolaget som VD respektive Operativ Chef. Med god tillväxt och ett utpräglat kvalitets- och servicetänk har bolaget växt organiskt sedan dess och vi är nu verksamma i regionerna; Väst, Syd, Fyrbodal och Sjuhärad. Optimal Service består numera av ca 85 dedikerade medarbetare – alla handplockade efter sin förmåga att leverera personlig och kunnig service inom alla våra verksamhetsområden. Sedan 2013 har vi vårt huvudkontor i Mölndal, strategiskt placerat med tillgänglighet till alla våra regioner.

DI Gasell – ett kvitto på att vi gör rätt

År 2018 och 2019 erhöll vi det finaste beviset på att vår verksamhet fungerar och att vårt sätt att leverera våra tjänster är en framgång för både oss och våra kunder. Två år i rad blev vi stolta mottagare av DI-Gasellen. En utnämning som vittnar om att vi driver tillväxt, skapar arbetstillfällen och inspirerar andra företag och samhällsaktörer. Ett pris vi gärna delar med våra kunder – utan dem är vi ingenting.

Optimal Service – en engagerad samhällsaktör

Vårt ansvar både som företag och medmänniskor är stort. Därför stöttar vi viktiga organisationer som vi anser bidrar till ett bättre samhällsklimat. Därför har vi också tydliga policys för hur vi behandlar varandra, hur vi levererar kvalitet och hållbarhet, samt hur vi hela tiden har klimat- och miljöfokus i allt vi gör.

Samarbetspartners

Vi har ett flertal leverantörer och samarbetspartners till hjälp för att maximera och kvalitetssäkra vår leverans till våra kunder, oavsett det gäller tjänster, material eller funktioner. De består av de mest etablerade aktörerna på marknaden, vilket garanterar att en god kvalitet upprätthålls. Vi har valt att lyfta fram ett par som särskiljer sig och framför allt skapar funktionella och goda förutsättningar för fastighetsägare att öka sitt driftnetto för sin fastighet.

WSP DeDU
WSP har utvecklat ett av de mest vedertagna digitala kvalitetsäkringssystemen på marknaden för fastighetsförvaltning, kallat DeDU. Det är ett moduluppbyggt program som hanterar allt ifrån felanmälan, AFF-avtal, tekniskt underhåll, driftekonomi, dokumenthantering etc.

Mestro
Mestro är ett digitalt uppföljningsverktyg kopplat till fastighetens systeminstallation och därigenom driftekonomi. Det följer upp reella förbrukningar och kan på ett tydligt och bra sätt indikera trender för fastighetens driftmedia, vilket skapar bra förutsättningar för fastighetens driftoptimering.

Rexel
Rexel är en global stor aktör, specialiserad på att utveckla och ta fram moderna framtidslösningar inom systeminstallation för fastighetsel gällande framför allt Solpaneler, Laddstolpar och belysning. Inom ramen för samarbetet, ingår bl.a kalkylering, ROI-beräkning, finansiering mm som fördelar. Dessutom äger de Storel och SELGA och en rad andra eldistributörer, vilket borgar för bra inköpspriser.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Felanmälan Kontakta oss